Tech

Chrome waarschuwt voor phishing in real-time

Erwin Vogelaar • 10 december 2019 20:13

Beeld ©

Webbrowser Google Chrome waarschuwt gebruikers nu als hun gebruikersnaam of wachtwoord is gestolen. De database wordt constant bijgehouden.

Binnen Google Chrome krijgen gebruikers vanaf nu een waarschuwing als hun wachtwoord of gebruikersnaam is gelekt. Google raadt vervolgens aan om deze inloggegevens aan te passen.

Google hield al een database met onveilige websites bij die elke dertig minuten ververst. Het bedrijf vond dat echter niet veilig genoeg. Daarom biedt Chrome nu real-time bescherming van phishing. Dat betekent dat waarschuwingen bij nieuwe lekken sneller verschijnen.

Tevens waarschuwt Chrome als Google denkt dat de gebruiker hun Google Account-gegevens op een twijfelachtige website gaat invullen. Die functie bestaat al sinds 2017, maar nu werkt het ook als synchronisatie niet staat ingeschakeld. Tevens geldt het nu voor alle wachtwoorden opgeslagen in de ingebouwde wachtwoordmanager van Chrome.   

Review: Google Nest Mini

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright