Tech

Te lang niet getweet? Twitter gaat inactieve accounts verwijderen

27 november 2019 10:48

Beeld © Getty

Mensen die hun Twitter-account al een tijdje niet meer hebben gebruikt, moeten opletten. Twitter stuurt mails naar die gebruikers met een duidelijke waarschuwing: om je account niet kwijt te raken, moet je voor 11 december inloggen. 

Vanaf 12 december gaat Twitter gefaseerd accounts wissen die amper of niet gebruikt worden. Daardoor moet Twitter een plek worden met meer 'geloofwaardige en accurate informatie waarop de gebruikers kunnen vertrouwen', laat Twitter weten aan techsite The Verge

Gebruikers die al een half jaar niet meer hebben ingelogd op hun Twitter-account krijgen een mail. Daarin staat dat je moet inloggen en instemmen met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid. Alleen dan voorkom je het verlies van je account. 

Beeld © RTL Z

Hoeveel accounts onduidelijk

Hoeveel inactieve accounts gaan sneuvelen, is onduidelijk. Maar het is niet zo dat op 12 december al die accounts gewist worden, zegt Twitter tegen The Verge. Het bedrijf neemt er een paar maanden de tijd voor. Wanneer de vrijgekomen gebruiksnamen beschikbaar komen, is niet duidelijk. 

De Twitter-accounts van overleden gebruikers vallen ook onder het beleid. Die accounts worden ook gewist, tenzij nabestaanden nog kunnen inloggen in dat account en de gebruiksvoorwaarden kunnen accepteren. 

Geautomatiseerde accounts

Mensen met geautomatiseerde Twitter-accounts, zoals accounts die automatisch nieuwsberichten plaatsen of tweets retweeten of liken, moeten ook inloggen voor 12 december. Dat komt omdat Twitter niet kijkt naar activiteiten op het account maar naar het actief inloggen op het account. 

Hoewel er de nodige accounts worden gewist, zal dat weinig invloed hebben op een van de belangrijkste statistieken voor Twitter: het aantal dagelijks actieve gebruikers dat een vorm van advertenties voorgeschoteld krijgt. Daar heeft Twitter er nu zo'n 145 miljoen van. 

Tegen de BBC zegt Twitter dat het voortaan ook in de gaten houdt of mensen actief zijn. Twitter reageerde vanochtend niet direct op vragen van RTL Z.

Bron • RTL Z