Tech

'Apple werkt aan iTunes-vervangers voor Windows'

Floris Poort • 20 november 2019 10:56 @florispoort

Beeld © Getty

Apple werkt mogelijk aan losse media-apps voor Windows als opvolgers voor iTunes. Op de Mac is iTunes al verdwenen.

Met het verschijnen van de nieuwste versie van besturingssysteem macOS verdween iTunes na 18 jaar. Het bekende programma is vervangen door drie losse apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Voor Windows is iTunes er nog wel, maar mogelijk niet lang meer.

Apple zoekt met een vacature namelijk naar een programmeur die "wil bouwen aan de volgende generatie media-apps voor Windows", meldt Neowin.

"Als je van muziek houdt, gepassioneerd bent over het schrijven van code en wil werken met geweldige teams voor miljoenen gebruikers, dan is het Media Apps team de plaats voor jou", stelt de vacature. Een Apple Music-app zou het meest voor de hand liggen, in navolging van die voor de Mac.

Diensten

Een losse Apple TV-app voor Windows zou ook denkbaar zijn, naar een losse podcast-app is op Windows wellicht minder vraag. Nu Apple steeds meer investeert in eigen diensten, ondersteunen die diensten ook steeds meer apparaten van andere fabrikanten. Zo is er een Apple TV-app voor recente tv's van Samsung, en ondersteunen tv's van Samsung, LG en Sony nu of binnenkort streamingtechniek AirPlay 2.

Eerste indruk van Apple TV+:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright