Tech

Samsung fixt onveilige vingerherkenning Galaxy S10

Floris Poort • 25 oktober 2019 11:51 @florispoort

Beeld ©

Samsung start vrijdag in Nederland met de uitrol van een update die het beveiligingsprobleem met de vingerscanner van de Galaxy S10 en Note 10 oplost.

Vorige week bleek dat de ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm van de Galaxy S10 en Note 10-telefoons makkelijk gefopt kon worden. Als het scherm van een bepaalde screenprotector was voorzien, opende de telefoon voor elke vingerafdruk. De scanner 'zag' daarbij niet de vingerafdruk van de gebruiker, maar het reliëf van de screenprotector tussen de vinger en het scherm.

Nederland

Samsung vond eerder deze week een oplossing en begint vandaag in Nederland met de uitrol van een update. Nederlandse gebruikers die de vingerafdrukscanner actief gebruiken op de Galaxy Note 10, Note 10+, S10 en S10+ ontvangen een melding op hun toestel dat zij de beveiligingsupdate kunnen downloaden, aldus Samsung.

Vingerafdruk opnieuw invoeren

Na het installeren van de update moeten zij hun vingerafdruk opnieuw invoeren in de telefoon. Die zou dan wel veilig moeten werken, zelfs als een beschermhoes of screenprotector wordt gebruikt. Samsung zegt wel dat gebruikers hun vingerafdruk bij registratie nauwkeurig moeten scannen, in zijn geheel, inclusief het midden en de hoeken.

Cameratest: iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright