Tech

Samsung lost probleem onveilige vingerherkenning op

Bastiaan Vroegop • 23 oktober 2019 14:27

Bright testte de Galaxy Note 10 als een van de eersten Beeld © Bright

Samsung zegt de problemen met de onveilige vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 en Note 10 te hebben opgelost. De telefoon kon in sommige gevallen door iedereen worden ontgrendeld.

Het beveiligingsprobleem werd veroorzaakt door screenprotectors die gebruikers hadden bevestigd. De vingerscanner van de telefoons zit in het scherm verwerkt. Maar bepaalde screenprotectors zorgden ervoor dat iedereen de toestellen met hun vingers kon ontgrendelen.   

Een software-update moet het beveiligingslek in de vingerafdrukherkenning dichten, aldus Reuters. De klantenservice van Samsung biedt zijn excuses aan voor de fout. De telefoonmaker gaat met een pushbericht klanten over het voorval informeren.

Het beveiligingsprobleem leidde tot paniek bij bedrijven met een Android-app. Onder andere de Chinese bank en betalingsplatform Alipay haalden ondersteuning voor de vingerlezer uit hun apps.

Ultrasonische scanner

Samsung was begin dit jaar trots op de vingerscanner van de Galaxy S10. Niet alleen zit hij in het scherm, hij gebruikt ook ultrasonische technologie om je vinger af te lezen.

Al snel bleek die beveiligingstechniek niet heel veilig te zijn. Het lukte beveiligingsexperts om de telefoon te foppen met een 3D-geprinte vinger

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright