Tech

League of Legends komt naar smartphones en spelcomputers

Bastiaan Vroegop • 16 oktober 2019 09:33

Beeld ©

De populaire pc-game League of Legends komt naar andere platformen. De game is binnenkort ook te spelen op smartphones en spelcomputers.

Dat maakte game-ontwikkelaar Riot Games bekend bij de viering van het tiende jubileum van League of Legends.

De nieuwe versies van de game lijken in essentie gelijk aan het origineel op de pc, met aanpassingen voor op de betreffende platformen.

Wild Rift

De aangepaste versie zal eerst voor smartphones verschijnen onder de naam Wild Rift. Later zal deze versie worden uitgebracht op spelcomputers.

Er moet nogal wat gebeuren om het spel speelbaar te maken op de andere platformen. League of Legends is van oudsher een game die je met muis en toetsenbord speelt. Kloongames zoals Vainglory hebben de formule van League of Legends wel al eens eerder op een touchscreen werkend gekregen.

Fortnite

League of Legends was ooit de populairste pc-game ter wereld, met tientallen miljoenen actieve spelers. In 2016 had het spel volgens Riot Games meer dan 100 miljoen spelers per maand. Hoewel Fortnite inmiddels koning van de online gamewereld lijkt te zijn, heeft League of Legends nog steeds een groot aantal trouwe spelers. 

Animatieserie

Het bleef bij het jubileumfeest niet bij alleen de smartphone- en consoleversies. Er wordt ook gewerkt aan een animatieserie die afspeelt in het League of Legends-universum genaamd Arcane. Daarnaast komt er een vechtspel met personages uit de game. 

Riot Games gaat ook spellen buiten het League of Legends-universum maken. Legends of Runeterra wordt bijvoorbeeld een online kaartspel vergelijkbaar met het populaire Hearthstone. Teamfight Tactics, een spelletje dat je binnen League of Legends kon spelen, wordt een zelfstandig spel voor smartphones.

Daarnaast werkt Riot Games aan een e-sportmanager. Die game is vergelijkbaar met Football Manager, maar dan stuur je e-sporters in plaats van voetballers aan.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright