Tech

Google stopt met VR-bril Daydream

Erwin Vogelaar • 15 oktober 2019 21:40

Beeld ©

Google stopt met virtualrealityplatform Daydream. De nieuwe smartphones van het bedrijf ondersteunen het VR-platform niet en de bijhorende bril wordt niet meer verkocht.

Virtualrealityplatform Daydream van Google is niet meer. De vandaag aangekondigde Pixel 4 en Pixel 4 XL werken niet met het platform. Ook zal het bedrijf de stoffen vr-brillen niet meer verkopen. De Daydream-app zal nog wel bruikbaar blijven voor huidige gebruikers. 

Het nieuws komt niet als een verrassing. Het bleef al geruime tijd stil rond Daydream, dat 3,5 jaar geleden is aangekondigd als manier om via een smartphone vr-apps te gebruiken. Tevens ondersteunde maar een klein aantal smartphones het platform en werd de stoffen bril niet wereldwijd verkocht. 

App blijft wel

Google stelt in een statement dat het bedrijf de limieten van virtual reality met een smartphone inzag. Met name dat mensen met een smartphone in hun vr-bril geen andere apps meer kunnen gebruiken. 

"Tevens ontstond de brede adaptatie van consumenten en ontwikkelaars waar we op hadden gehoopt niet, en zagen we in de loop van de tijd minder gebruik van de Daydream View-bril." 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

 

Bron • Bright