Tech

Uber test audio-opnamefunctie voor bang voelende passagiers

Bastiaan Vroegop • 30 september 2019 19:29

Beeld © Hollandse Hoogte

Uber test een functie speciaal voor passagiers die zich onveilig voelen. Met een druk op de knop wordt het geluid binnen de auto opgenomen.

De audio kan worden gebruikt als bewijs, mocht een Uber-chauffeur zich misdragen. De opgenomen gesprekken worden rechtstreeks naar het taxibedrijf verzonden.

De nieuwe optie werd ontdekt door onderzoeker Jane Manchun Wong, die vaker onaangekondigde functies in apps wist te ontaarden. Ze kwam de optie tegen terwijl ze in een Uber-taxi door de software aan het spitten was. Het is nog de vraag wanneer Uber deze voor iedereen beschikbaar wil stellen.

Uber nam al eens eerder maatregelen tegen potentieel gevaarlijke chauffeurs. Gebruikers kunnen hun locatie vanuit de app bijvoorbeeld delen met vrienden en familie. Je kunt met een noodknop zelfs 112 bellen tijdens een gevaarlijke situatie.

Onveilig gevoel

Taxi-apps liggen vaak onder vuur wegens omdat de veiligheid van passagiers niet gegarandeerd kan worden. Deze zomer werd een Uber-chauffeur nog aangeklaagd omdat hij een 15-jarig meisje na haar verjaardagsfeestje zou hebben ontvoerd. 

Deze week is in de Verenigde Staten ook een rechtszaak gestart tegen een chauffeur die wordt verdacht van de moord op een 45-jarige passagier.

Kijk ook:

Bron • Bright