Tech

Spotify test bediening via Apple-assistent Siri

Floris Poort • 27 september 2019 15:59 @florispoort

Beeld © Getty Images

Spotify is binnenkort eindelijk te bedienen via Apples spraakassistent Siri. De streamingdienst is begonnen met het testen van die functie op iOS 13.

Gebruikers kunnen binnenkort het commando geven: "Hé Siri, speel 'nummer/album/artiest/lijst' op Spotify". Dan begint de muziek te spelen, en komen ook meteen de bedieningsknoppen in beeld, meldt The Verge. De site kon alvast een testversie van een aanstaande Spotify-update proberen. De update komt vermoedelijk in de komende weken naar alle gebruikers.

In iOS 13 heeft Apple de mogelijkheden van Siri voor appmakers uitgebreid. En dus is het voor Siri eindelijk mogelijk om gedetailleerde aanvragen binnen andere apps af te handelen. Tot nu toe kon Siri alleen muziek via Apple Music bedienen.

'Op Spotify'

Gebruikers moeten wel steeds 'op Spotify' aan hun commando toevoegen. Standaard bedient Siri nog steeds de Muziek-app, en dat kan niet aangepast worden. Ook werken de Siri-commando's aan Spotify nog niet via de Apple Watch, omdat Spotify dat nog niet in zijn Apple Watch-app heeft ingebouwd. Die app biedt ook nog niet de mogelijkheid om muziek offline te bewaren.

Klacht bij Europese Commissie

Spotify diende eerder dit jaar een klacht in bij de Europese Commissie. Het bedrijf vindt dat Apple zijn macht misbruikt door zijn eigen diensten voor te trekken op die van de concurrentie, onder andere in de vorm van Siri-bediening.

Kijk ook: review van de iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright