Tech

'Fitbit overweegt om bedrijf te verkopen'

Bastiaan Vroegop • 21 september 2019 18:45

Beeld © Fitbit

Wearablemaker Fitbit is in gesprek met een investeerdersbank over een mogelijke verkoop van het bedrijf. Het bedrijf zou moeite hebben om de sprong van fitnesstrackers naar smartwatches te maken.

Fitbit zou op de smartwatchmarkt felle concurrentie hebben van Apple en Samsung. Het nieuws van de verkoopgesprekken werd door meerdere bronnen van Reuters naar buiten gebracht.

Volgens de bronnen is nog niks zeker. Hoewel Fitbit een verkoop bespreekt, is er een kans dat het bedrijf hiervan afziet en actief blijft concurreren.

Het bedrijf zou hopen dat Google-moederbedrijf Alphabet interesse heeft in een overname. Deze zou dan in één klap de middelen hebben om te concurreren met de Apple Watch en Galaxy Watch, terwijl Fitbit dan de financiële mogelijkheid krijgt om horloges te blijven maken.

Fitbit kondigde recent nog de Versa 2 aan. Deze smartwatch heeft een scherm dat altijd aan staat, waardoor je hem niet hoeft te bewegen om de tijd te zien. Apple kondigde kort daarna een Apple Watch met dezelfde functionaliteit aan.

Zowel Fitbit als Alphabet hebben nog niet op de geruchten gereageerd, omdat ze dit nooit bij geruchten doen.

Review: Apple Watch Series 5 is nu helemaal af

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright