Tech

iOS 13 wijst op komst 'Apple Tags'-zoeklabels

Floris Poort • 20 september 2019 12:28 @florispoort

Beeld ©

Screenshots van het nieuwe Apple-systeem iOS 13 wijzen op de komst van Apple Tags, kleine gadgets waar verloren spullen mee teruggevonden kunnen worden.

De screenshots zijn in handen van MacRumors, en zijn gemaakt in een toekomstige versie van iOS 13 die nog niet voor het publiek beschikbaar is. iOS 13 verscheen donderdag voor iPhones. In de gelekte screenshots is de 'Zoek mijn'-app te zien, waarin de locatie van vrienden en apparaten van de gebruiker te zien is.

Op de screenshots is echter een derde optie te zien: 'Items', voorwerpen dus. 'Label je alledaagse voorwerpen met B389 en verlies ze nooit meer', is op de afbeelding te lezen. 'B389' zou de interne codenaam zijn van de nieuwe gadget waar Apple aan werkt.

Het zou om labels gaan die gebruikers aan bijvoorbeeld sleutels of een tas kunnen bevestigen. Die labels zelf bevatten geen gps, maar zenden wel een signaal uit. Als dat wordt opgepikt door een iPhone, is de locatie van het voorwerp bekend.

Lijkt op Tile

Apple zou van alle iPhones een groot zoeknetwerk willen maken. Als iemand zijn sleutels verliest, en even later passeert iemand met een iPhone die sleutels, krijgt de eigenaar een seintje. Ook krijgen gebruikers een seintje als de verbinding met een van hun labels wordt verbroken.

De labels lijken sterk op die van het bedrijf Tile. Ook die labels kunnen kunnen door andere gebruikers worden teruggevonden, al is het zoeknetwerk van Apple in potentie wel vele malen groter, met honderden miljoenen actieve iPhone-gebruikers. De labels van Apple zouden net als die van Tile een geluid kunnen uitstoten om hun locatie kenbaar te maken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright