Tech

Nieuwe Apple Watch gebruikt zelfde chip als vorig jaar

Floris Poort • 19 september 2019 11:22 @florispoort

Beeld © Apple

De nieuwe Apple Watch Series 5 heeft dezelfde processor en grafische chip als de Apple Watch Series 4 van vorig jaar.

Tijdens de presentatie van de nieuwste Apple Watch Series 5 ging Apple geen moment in op de chip waar het horloge op draait. Daarom werd al vermoed dat het nieuwste horloge met dezelfde chip werkt als de Apple Watch Series 4 van vorig jaar. Dat blijkt inderdaad zo te zijn, meldt ontwikkelaar Steve Troughton-Smith op Twitter.

De informatie is te vinden in de nieuwste versie van Xcode, de Apple-software die nodig is voor het maken van apps voor het horloge. Omdat de processor en de grafische chip hetzelfde zijn als bij de Apple Watch van vorig jaar, presteren apps en andere functies hoogstwaarschijnlijk precies hetzelfde op beide horloges.

Nieuwe features

De nieuwe Apple Watch draait op de Apple S5-chip en heeft twee nieuwe onderdelen: een elektronisch kompas en een beeldschermdriver waardoor het scherm van het Series 5-horloge altijd aan blijft staan. Uiterlijk is de nieuwe Apple Watch identiek aan het model van vorig jaar. 

Apple heeft in de nieuwe Apple Watch de opslagcapaciteit uitgebreid van 16 GB naar 32 GB.

Succesvol

De Apple Watch is een groeiend succes voor Apple. Het slimme horloge is uitgegroeid tot de bestverkochte smartwatch, en zelfs tot het bestverkochte horloge wereldwijd. De komende jaren blijft er groeiruimte voor de Apple Watch: CNBC meldt dat 70 procent van de mensen die een Apple Watch koopt, dat voor het eerst doet.

Review: Apple Watch Series 5 (de eerste in Nederland)

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright