Tech

Philips-kastje laat Hue-lampen meekleuren met elke tv

Floris Poort • 17 september 2019 16:21 @florispoort

Beeld ©

Wie zijn hele woonkamer wil laten meekleuren met de beelden op de tv, hoeft niet meer per se een televisie van Philips te kopen.

Tv's van Philips hebben al jaren Ambilight, waarbij lampen achterop de tv meekleuren en dimmen met wat er op het scherm gebeurt. Ambilight-tv's kunnen ook al een tijd de slimme Philips Hue-lampen aansturen, zodat de hele woonkamer meekleurt met de tv. Met de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box kan iedereen dat voortaan, ongeacht tv-merk.

Het Hue-kastje maakt in wezen van de hele woonkamer een Ambilight-systeem. Het kastje vormt een schakel tussen settopboxen, spelcomputers en andere HDMI-apparaten aan de ene kant, en de tv aan de andere kant. Er kunnen vier apparaten tegelijk op het kastje worden aangesloten. Ook is er ondersteuning voor 4K. Het kastje geeft die HDMI de beelden door aan de tv, en alle informatie over kleur en licht aan de Hue-lampen in de kamer. Het kastje schakelt automatisch tussen HDMI-ingangen, net als veel tv's.

Zonder vertraging

Het resultaat is dat kleurlampen meekleuren met de van alles wat er op tv te zien is, van series op streamingdiensten tot bij het spelen van games. Is een scène of een level fel, dan worden de lichten feller, is een game heel donker dan dimt het licht vanzelf mee en staat iemand in een bos, dan kleurt de kamer groen.

Philips belooft dat de beelden via het kastje zonder vertraging op het beeldscherm verschijnen. Er kunnen tot tien lampen tegelijk worden aangestuurd door het kastje, zowel gekleurde Hue-lampen als de Ambiance- of witte varianten. De laatste twee verschieten uiteraard minder van kleur, en werken vooral tijdens het dimmen mee.

De Philips Hue Play HDMI Sync Box is vanaf 15 oktober te bestellen voor 249,95 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright