Tech

Elon Musk: 'Pedo-tweet naar reddingsduiker was grapje'

Floris Poort • 17 september 2019 09:49 @florispoort

Beeld ©

Tesla-ceo Elon Musk noemde een reddingsduiker vorig jaar een pedofiel, maar dat was volgens Musk geen serieuze aantijging.

Elon Musk is aangeklaagd omdat hij de Britse duiker Vernon Unsworth vorig jaar op Twitter een pedo noemde. Musk zegt nu dat de aantijging 'pedo guy' in de bewuste tweet geen beschuldiging van pedofilie was. Volgens de advocaten van Musk was de aantijging van de miljardair richting de reddingsduiker simpelweg een belediging, meldt The Guardian.

De grotduiker redde vorig jaar twaalf Thaise voetballers en hun coach, die 17 dagen vast hadden gezeten in een grot. Musk had ook een reddingsplan opgesteld, met een klein duikbootje.

'Gangbare belediging in Zuid-Afrika'

Die duikboot bleek niet nodig, en de duiker deed de plannen van Musk af als pr-stunt. "Hij kan 'm steken waar het pijn doet", zei Unsworth over het bootje van Musk. De Tesla-topman was op zijn tenen getrapt en maakte de duiker uit voor 'pedo', en zei daarbij dat het vreemd is dat een Britse man in Thailand woont.

Musk bood in eerste instantie zijn excuses aan voor de tweet. Daarna ging hij er toch weer mee door: in een e-mail aan de pers noemde hij de duiker een 'kinderverkrachter'. Unsworth klaagde Musk aan voor laster en eist een schadevergoeding.

Volgens de advocaten van de oorspronkelijk Zuid-Afrikaanse Musk is 'pedo' een gangbare belediging in Zuid-Afrika. Musk woont al sinds zijn achttiende in Canada en de VS, en heeft op verschillende universiteiten gezeten.

Hersenen hacken: is Elon Musk wel goed bij zijn hoofd?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright