Tech

Spotify gaat woonadres gezinsabonnees controleren

Len Maessen • 12 september 2019 19:02

Beeld © Getty Images

Maak je gebruik van Spotify's goedkope familie-abonnement? Dan controleert Spotify binnenkort waar je woont.

Spotify blijkt onlangs in stilte de algemene voorwaarden te hebben aangepast. Gebruikers van het Premium Family-abonnement moeten vanaf nu 'af en toe' laten weten waar ze zijn.

Het bedrijf vreest dat sommige mensen misbruik maken van het abonnement, dat voor 15 euro maand aan zes mensen in hetzelfde huis Premium-accounts verstrekt. Zo zouden niet-familieleden dergelijke abonnementen delen om goedkoper uit te zijn.

Locatie delen

Vorig jaar testte het bedrijf volgens Techcrunch een optie waarbij gebruikers werd gevraagd om GPS-data te delen. Daar kwam veel kritiek op. 

In plaats daarvan moeten Family Premium-gebruikers op Google Maps aangeven waar ze wonen. Spotify beroept zich bovendien op het recht om het adres af en toe te controleren, maar hoe is niet duidelijk.

Spotify "gaat de locatiedata niet opslaan", aldus een woordvoerder tegen CNET. Gebruikers hebben tot 30 dagen na de uitrol van de nieuwe voorwaarden om op te zeggen. Het lijkt erop dat de nieuwe voorwaarden sinds 19 augustus in Nederland gelden.

Kijk ook: IKEA's eerste Sonos-speakers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Bron • Bright