Tech

Spotify test Stories-achtige functie voor playlists

Bram van Dijk • 20 augustus 2019 13:31 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Getty Images

Spotify test een nieuwe mogelijkheid voor artiesten om muziek te delen met hun volgers. Ze kunnen in een afspeellijst korte video's afwisselen met liedjes.

In de broncode van de Android-app is de blogger Jane Wong een nieuw experiment van Spotify tegengekomen. Via een Story-achtige vormgeving, bekend van apps als Instagram en Snapchat, kunnen artiesten toelichting geven bij een afspeellijst die zij delen. In de blogpost is een voorbeeld-Story ingesloten.

Spotify heeft als test de Noorse singer-songwriter Sigrid een afspeellijst laten samenstellen, waarbij zij tussendoor antwoord geeft op vragen en liedjes introduceert. De liedjes kunnen worden opgeslagen in de Vind-ik-leuk-afspeellijst van de gebruiker.

Beeld © Spotify

Het is duidelijk te zien dat dit nog een testomgeving van Spotify is, aangezien de speler nog niet interactief is, maar slechts een reeks video's geplaatst op Vimeo. Het is dan ook nog niet mogelijk om de Story-functie in de app daadwerkelijk te gebruiken. Volgens Wong is het een test van een van de medewerkers van Spotify.

Info over liedjes

Spotify testte al eerder een Story-achtige vormgeving in de app. Bij verschillende artiesten zoals Billie Eilish was het mogelijk om via Stories meer informatie over het liedje te lezen. Deze 'Storyline' is nog steeds te zien bij het nummer Bad Guy, maar de optie is voorlopig nog niet verder uitgerold.

Spotify is momenteel de populairste muziekdienst ter wereld, met 232 miljoen actieve gebruikers, waarvan 109 miljoen betalen voor een Premium-abonnement. De grootste concurrent is Apple Music, met meer dan 60 miljoen abonnees.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright