Tech

'Huawei krijgt 90 dagen uitstel van sancties VS'

Bram van Dijk • 18 augustus 2019 13:56 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Getty

Vanaf aankomende maandag zou Huawei niet meer mogen kopen bij Amerikaanse leveranciers, maar deze maatregel zou nu voor de tweede keer worden uitgesteld.

Een van de onderdelen van de Amerikaanse handelsoorlog tegen China en Huawei was dat de Chinese multinational geen producten meer mocht kopen van Amerikaanse bedrijven. Na een eerder uitstel zou dit verbod nu aankomende maandag, 19 augustus, ingaan. Maar twee bronnen laten aan persbureau Reuters weten dat het verbod voor 90 dagen wordt opgeschoven. President Trump en president Xi Jinping zouden de kwestie dit weekend over de telefoon bespreken.

Als dit gebeurt, dan kan Huawei toch nog producten in de VS blijven kopen. Wel is het zo dat het alleen mag inkopen voor producten die nu op de markt zijn, niet voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Van de 70 miljard aan gekochte producten in 2018 spendeerde Huawei zo'n 11 miljard in de Verenigde Staten. De grootste leveranciers zijn Intel, Qualcomm en Micron Technology.

Geen reactie

Huawei en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken hebben niet gereageerd op het gerucht. Ook het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken wilde niet reageren op de vraag of het verbod 90 dagen wordt uitgesteld. "Op maandag beantwoord ik je met veel plezier," aldus de woordvoerder tegen Reuters.