Tech

'Spotify en Apple overleggen over Siri-bediening'

Floris Poort • 14 augustus 2019 10:37 @florispoort

Beeld © Getty

Spotify-gebruikers kunnen de muziekdienst op iOS straks waarschijnlijk volledig met hun stem bedienen, via Siri.

Apple en Spotify zouden over die functie in gesprek zijn, zeggen ingewijden tegen The Information. Eerder wees informatie over het aanstaande iOS 13 al op Siri-ondersteuning voor alle audio-diensten.

Vanaf iOS 13 kunnen Spotify-gebruikers hun app volledig handsfree via Siri bedienen. Zij kunnen vragen om albums af te spelen, losse nummers of afspeellijsten. Het lijkt erop dat gebruikers wel Spotify moeten noemen in hun commando, anders probeert Siri de muziek op Apple Music te vinden.

Spotify nu aan zet

Tot nu toe kunnen iOS-gebruikers vrijwel alle apps op hun toestel in zekere mate met Siri bedienen. Maar audio-apps vallen daar opvallend buiten: via Siri kan alleen Apple Music worden bediend. Een doorn in het oog van Spotify, die er voorkeursgedrag in ziet. Deze en meer klachten diende Spotify eerder dit jaar in bij de Europese Commissie.

Spotify moet de Siri-ondersteuning wel zelf in zijn iOS-app inbouwen. Dat geldt ook voor andere streamingdiensten en makers van bijvoorbeeld podcast-apps.

Het is niet bekend of Spotify direct bij het verschijnen van iOS 13 in september een update gereed heeft. Het bedrijf klaagde eerder over gebrek aan mogelijkheden op de Apple Watch, maar sinds bijna een jaar kan het bedrijf een app maken die muziek op het horloge opslaat. Die app is er echter nog steeds niet.

Test: wat is de beste muziekdienst?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright