Tech

'Code van ABN Amro-app wijst op komst van Apple Pay'

Floris Poort • 02 augustus 2019 16:10 @florispoort

Beeld ©

Na ING lijkt ook ABN Amro te werken aan ondersteuning van Apple Pay. Dat valt op te maken uit code van de nieuwste app van de bank.

Dat ontdekte een lezer van Tweakers in een inmiddels verwijderd onderdeel van de iPhone-app van ABN Amro. In de vorige versie van de app stonden bestanden die verwezen naar een functie van Wallet. In die portemonnee-app wordt op iOS de digitale versie van de pinpas van Apple Pay-gebruikers opgeslagen.

Bovendien zou de volgende tekst in de app hebben gestaan: "Update uw iOS-versie naar iOS 12.1 of hoger om gebruik te maken van Wallet." Daarmee lijkt ABN Amro vrij concreet te werken aan ondersteuning van Apple Pay. Sinds begin juni is ING de enige Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunt.

'Op zoek naar innovaties'

Een woordvoerder van ABN Amro wil de ondersteuning van Apple Pay niet bevestigen of ontkennen. Het bedrijf zegt dat het 'altijd op zoek is naar innovaties' en dat het niet vooruit wil lopen op 'dingen die er komen'. Dergelijke ontwijkende antwoorden af ING ook vaak in aanloop naar de ondersteuning van Apple Pay.

Betaalmethode voor Apple-gebruikers

Apple Pay is de enige manier waarop iPhone- en Apple Watch-gebruikers contactloos kunnen betalen met hun apparaat. Banken moeten daarvoor met Apple samenwerken. Voordeel voor de gebruiker is de veiligheid: elke betaling wordt gecontroleerd met een vingerafdruk- of gezichtsscan (of pincode).

Het intypen van een pincode bij grote bedragen is daardoor niet meer nodig. Ook wordt de privacy van klanten beschermd: winkeliers zien een ander rekeningnummer dan het werkelijke nummer van de klant. Apple Pay is ook te gebruiken als betaalmethode in apps en in browser Safari.

Apple Pay in Nederland: dit moet je weten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright