Tech

'Apple komt dit jaar met zeven nieuwe iPads'

Floris Poort • 29 juli 2019 18:05 @florispoort

Beeld ©

Apple zou dit jaar meer nieuwe iPads dan ooit gaan uitbrengen. Het bedrijf heeft maar liefst zeven verschillende modellen geregistreerd.

Dat blijkt uit registraties van nieuwe apparaten door Apple bij de markttoezichthouder Eurasian Economic Commission (EEC), meldt AppleInsider. Nieuwe apparaten moeten voor verkoop zijn geregistreerd en blijkbaar is Apple er vroeg bij. Nieuw is de registratie van apparaten met de codenamen A2200 en A2232. Dat zegt op zichzelf weinig, maar de toelichting geeft meer weg: de apparaten draaien op iPadOS 13.

Dat geldt ook voor vijf eerder geregistreerde apparaten met codenamen A2197, A2228, A2068, A2198 en A2230. Voorheen draaiden zowel iPhones en iPads op iOS, maar dit najaar krijgen iPads voor het eerst een eigen aftakking van iOS. Dat iPadOS maakt beter gebruik van het grote scherm van iPads.

Van vijf naar zeven

Eén van de nieuwe iPads zou een schermdiagonaal van 10,2 inch hebben, en de huidige 9,7 inch iPad vervangen. Mogelijk blijft het fysieke formaat van de iPad daarbij gelijk, en krimpen de schermranden zoals bij de iPad Pro eerder al gebeurde.

Apple biedt nu vijf iPad-modellen aan: de iPad Pro in 10,5 en 12,9 inch, de reguliere iPad en iPad Air in 9,7 en de 7,9 inch iPad Mini.

Apple introduceert nieuwe iPads meestal in oktober, een maand nadat de nieuwe iPhones zijn aangekondigd.

Eerste indruk iPadOS: van multitasking tot gaming

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright