Tech

Review: fiets zonder zadel is goed voor je buikspieren

Bram van Dijk • 30 juli 2019 06:06 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Bright

De Micro Pedal Flow is een kruising tussen een vouwfiets, een BMX-fiets en een crosstrainer. De fiets is erg licht en compact, maar mist een zadel. Bram van Dijk testte hem voor Bright.

Meestal probeer ik met zo weinig mogelijk energie van mijn huis naar mijn werk te komen. In de nieuwe Bright-serie The Last Mile, de komende weken te zien op Brights YouTube-kanaal, test ik vier lichtgewicht, elektrische voertuigen.

De Pedal Flow hoort daar niet bij. Deze compacte fiets zonder zadel van Micro is er juist op gericht om jou zoveel mogelijk te laten verbranden in een kort tijdsbestek. Dat zorgt er voor dat je altijd zwetend aankomt, ondanks dat het voertuig juist bedoeld is voor woon-werkverkeer, omdat hij gemakkelijk in de trein mee is te nemen.

Gekraak

De fiets kost 260 euro en de bouwkwaliteit is prima, al kraakt hij soms wel een beetje als je er veel kracht op geeft. Ook is het vrijwel onmogelijk om je handen uit te steken en heeft het voertuig geen standaard, waardoor je hem steeds op de grond moet leggen. Het rijden op de Pedal Flow is wel erg leuk en anders, al heb je na zo'n twee kilometer echt wel zin om even te gaan zitten.

De doelgroep voor dit vervoermiddel is eigenlijk te klein: je moet een opvouwbaar voertuig willen hebben, voor kleine afstanden, te weinig tijd voor de sportschool en het leuk vinden om op te vallen.

Bekijk de hele videoreview.

Meer video's over gadgets? Volg het Bright-kanaal op YouTube

Kijk ook: hoe bevalt een e-step na 500 km?

Bron • Bright