Tech

'Nieuwe iPhones kunnen foto's naderhand groter uitsnijden'

Floris Poort • 23 juli 2019 18:47 @florispoort

Beeld © OnLeaks

Apple zou dit najaar opnieuw met drie iPhones komen, met onder meer een nieuwe slimme cameratechniek.

Dat zegt de doorgaans betrouwbare Guilherme Rambo van 9to5Mac. Volgens Rambo zijn de nieuwe iPhones allemaal directe opvolgers van de huidige modellen. Opnieuw komen er dus twee iPhones met oled-scherm zoals de iPhone XS en XS Max, en één exemplaar met lcd-scherm zoals de iPhone XR. De schermresoluties van de nieuwe iPhones zijn hetzelfde als bij de vorige modellen.

De opvolgers van de iPhone XS en XS Max krijgen ook volgens Rambo drie lenzen achterop. De nieuwe lens zou een groothoeklens zijn. Die extra lens wordt onder meer gebruikt voor de nieuwe functie Smart Frame.

Gebied rond foto's ook vastleggen

De iPhones met Smart Frame zouden tijdens het filmen en fotograferen extra informatie verzamelen rond het gebied dat de reguliere lenzen opnemen. Naderhand zouden dan het perspectief of de uitsnede van de beelden aangepast kunnen worden. Dat kan voor een beperkte tijd: de extra vastgelegde informatie wordt na een tijdje verwijderd om de privacy van gebruikers te beschermen.

De selfiecamera van de nieuwe iPhones zou net als de camera's achterop voorzien worden van slowmotion-functie, die kan opnemen in 120 beeldjes per seconde. De nieuwe iPhones zouden ook een vernieuwde trilsensor krijgen. Het is niet duidelijk hoe die verschilt van de huidige Taptic Engine, wel is bekend dat in iOS 13 de Force Touch-functies vervallen en gebruikers voortaan langer moeten drukken op knoppen voor extra opties.

Nog steeds Lightning-aansluiting

De iPhones zouden dit jaar nog steeds voorzien zijn van Lightning-aansluiting. Voor de iPad Pro stapte Apple over op het open en meer veelzijdige usb-c, en volgens geruchten zouden iPhones ook volgen. Dat is echter niet dit jaar, stelt Rambo.

De nieuwe iPhones worden zoals de afgelopen jaren verwacht tijdens een presentatie in september. Apple zou zijn eerste iPhones met 5G in 2020 willen presenteren.

Kijk ook: handige tips voor de iPhone

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright