Tech

Apple-ceo over geruchten vertrek designhoofd Ive: 'Absurd'

Floris Poort • 02 juli 2019 12:40 @florispoort

Jony Ive (links) met Apple-topman Tim Cook. Beeld © Apple

Apple-ceo Tim Cook noemt de geruchten rond het vertrek van designtopman Jonathan Ive 'absurd'. "De verhalen stroken niet met de realiteit."

De Apple-topman reageert in een e-mail aan NBC News, na eerdere berichtgeving van The Wall Street Journal. Die krant stelde op basis van ingewijden dat de vorige week vertrokken Jonathan Ive al jaren met één been buiten stond.

Ive zou ook gefrustreerd zijn geweest door de steeds zakelijkere top van Apple, die zich weinig om het ontwerp van apparaten zou bekommeren.

Verdraaid

Cook spreekt die geruchten fel tegen. "Het verhaal is absurd. Veel van het verhaal en zeker de conclusies stroken niet met de realiteit", aldus Cook.

"Het toont een gebrek aan begrip over hoe het ontwerpteam werkt en hoe Apple werkt. Het verdraait verhoudingen, beslissingen en gebeurtenissen tot het punt waarop wij die niet meer herkennen", schrijft hij.

'Toekomst zal je wegblazen'

De Apple-topman gaat niet in op individuele voorbeelden die The Wall Street Journal schetste. Zo zou Cook zich volgens de krant nauwelijks met het ontwerp van producten bemoeien, in tegenstelling tot zijn voorganger Jobs.

"Het ontwerpteam is fenomenaal getalenteerd", zegt Cook tegen NBC News. "Wij kennen de waarheid, we weten de ongelooflijke dingen waartoe zij in staat zijn. De projecten waar ze aan werken, zullen je wegblazen", schrijft Cook. Apple blijft de komende jaren samenwerken met het nieuwe ontwerpbureau van Ive.

De reactie van Cook is opvallend: Apple is normaal gesproken vrij gereserveerd en reageert zelden op geruchten.

De 8 grootste designfouten van Apple

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Bron • Bright