Tech

Twitter vertelt gebruikers per ongeluk als iemand hen ontvolgt

Floris Poort • 20 juni 2019 10:18 @florispoort

Beeld © Getty

Twitter stuurt sommige gebruikers al dagen berichten dat zij een nieuwe volger hebben, terwijl het tegenovergestelde waar is.

Op Twitter wordt succes gemeten in harde cijfers: het aantal likes, het aantal retweet en het aantal volgers. Twitter stuurt gebruikers zelfs een speciaal berichtje als iemand die zij al volgden hen ook begint te volgen. Maar dat laatste gaat bij sommige gebruikers nu fout, meldt Vice.

Gebruikers krijgen nu namelijk het bericht dat iemand hen heeft teruggevolgd, terwijl diegene hen juist ontvolgd heeft. Normaal gesproken kunnen gebruikers elkaar ontvolgen zonder dat de ander daar een melding van krijgt. Vice kon de meldingen nabootsen, zolang de andere gebruiker de notificaties voor nieuwe volgers had ingeschakeld kreeg die melding van ontvolgers.

Op Twitter klagen gebruikers al een dag of tien over de meldingen. Twitter zegt desgevraagd tegen Vice dat de problemen het gevolg zijn van een bug, die nu wordt onderzocht. Gebruikers die iemand willen ontvolgen op Twitter, doen er voorlopig wellicht beter aan om de negeer-functie te gebruiken. Dan verdwijnen tweets van de betreffende gebruiker uit de Twitter-tijdlijn, maar is er geen eventuele melding aan de genegeerde gebruiker.

Bron • Bright