Tech

Nest-beveiligingscamera stuurt beelden door naar vorige eigenaar

Maarten Reijnders • 20 juni 2019 09:50 @rohy

Beeld ©

Oppassen voor wie een tweedehands Nest Cam Indoor heeft: in sommige gevallen blijkt de oude eigenaar nog altijd te kunnen meekijken. Google onderzoekt de zaak.

Zelfs nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet op de beveiligingscamera blijkt het mogelijk om via een eerder gekoppeld Wink-account beelden te bekijken, zo ontdekte The Wirecutter. Hoewel de vorige eigenaar niet naar streaming video van de camera kan kijken, heeft hij wel toegang tot stilstaande beelden.

Vooralsnog lijkt het probleem zich alleen voor te doen als de Nest-camera gepaird is geweest met een Wink Hub. Via de Wink-app en de bijbehorende Wink Hub is het mogelijk om een flink aantal smart home-apparaten te bedienen.

Tegenover Business Insider verklaart een woordvoerder van Google dat het bedrijf inmiddels een onderzoek heeft ingesteld naar het privacyprobleem. Wanneer er een oplossing komt, is nog niet bekend.

Geheime microfoon

De beveiliging van smarthome-apparaten laat wel eens vaker te wensen over. Zo namen enkele exemplaren van de Google Home mini continu alle gesprekken op en stuurde een slimme speaker van Amazon per ongeluk een gesprek van een gezin door naar een contact.

Eerder dit jaar moest Google zijn verontschuldigingen aanbieden aan gebruikers van het alarmsysteem Nest Secure. Het bedrijf had nagelaten om hen erover te informeren dat hun Nest Guard-bedieningspaneel een microfoon bevatte.

Dit zijn de beste beveiligingscamera’s voor je smarthome