Tech

Samsung-topman: opvouwbare Galaxy is klaar voor lancering

Maarten Reijnders • 19 juni 2019 21:55 @rohy

Opvouwbare telefoon Samsung Galaxy Fold Beeld © Bright

De Galaxy Fold is klaar om op de markt te worden gebracht. Maar er is nog geen nieuwe lanceerdatum voor het opvouwbare toestel.

“De meeste schermproblemen zijn verholpen”, vertelde Kim Seong-cheol, vice-president van Samsung Display, tijdens een toespraak op een bijeenkomst in Seoul, meldt The Korea Herald.

Hoewel Kim daarmee de suggestie wekt dat nog niet alle tekortkomingen zijn opgelost, is het toestel volgens hem wel klaar om op de markt te worden gebracht. De topman heeft hoge verwachtingen van het opvouwbare toestel, vertelde hij. “De Galaxy Fold zal veel aandacht krijgen na de lancering.”

Kier

Eind april besloot Samsung de lancering van de opvouwbare smartphone uit te stellen nadat bleek dat de toestellen vaak al na een dag kapot gingen. Het belangrijkste probleem bleek de kier onder het scherm. Als daar vuil onder terechtkomt, gaat het scherm op zwart.

Vorige week meldde The Korea Herald al dat er Samsung-medewerkers waren gesignaleerd die nieuwe uitvoeringen van de Galaxy Fold uitproberen. Wanneer het toestel wordt uitgebracht, is nog niet bekend. Samsung sprak eerder geruchten tegen dat de opvouwbare smartphone deze maand opnieuw zou worden gepresenteerd.