Tech

Apple TV krijgt Picture in Picture-modus

David Lemereis • 18 juni 2019 16:32 @auspacker

Beeld ©

Bij de volgende upgrade van Apple tvOS is het mogelijk om te wisselen tussen verschillende apps terwijl de spelende video ondertussen in een kleine Picture in Picture-schermpje wordt getoond.

Picture in Picture video (PIP) is al bekend van moderne tv's of wellicht via de YouTube-app. Een kleine versie van de video blijft onderin het scherm afspelen terwijl de gebruiker ondertussen naar andere video's kan zoeken. De iPad heeft al langer zo'n functie voor het bekijken van video's.

Hoewel Apple daar tijdens de recente Apple WWDC-keynote in Cupertino niets over zei, krijgt de Apple TV ook PIP bij de volgende update van tvOS 13.

Terwijl de gebruiker een video fullscreen bekijkt, kan tussen apps worden gewisseld terwijl de video blijft doorspelen in een klein PIP-schermpje, dat over de beelden heen ligt, in één van de hoeken van het scherm. Vanuit het PIP-schermpje kan de video meteen worden gestopt, of worden teruggeschakeld naar volledig scherm.

tvOS 13 heeft nog een aantal nieuwe, handige features. Op het thuisscherm krijgen gebruikers op de achtergrond preview-video's te zien die bij specifieke apps horen en tvOS13 kan nu ook meerdere gebruikers bedienen, zodat iedereen thuis zijn eigen Kijk Later- en aanbevelingslijstjes heeft.

Mac Pro, iOS 13 en iPadOS: hier komt Apple binnenkort mee

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright