Tech

Hoe (lekker) werkt de onzichtbare laptopstandaard Moft?

Bram van Dijk • 17 juni 2019 19:01 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Bright

De Moft is een viltachtig sticker die je onder je laptop plakt zodat je laptop schuin omhoog kan hellen. Bram kocht er een via Kickstarter.

Plof. Volledig tegen de verwachting in, viel er plots een Kickstarter-project op mijn deurmat. Op tijd. Het was Moft gelukt om volgens de afgesproken deadline het product op te sturen en ook nog in goede conditie. Deze gadget kon al bijna niet meer stuk.

In januari van dit jaar kwam de Moft als crowdfundingcampagne live op Kickstarter en twee maanden later had het bijna een miljoen dollar opgehaald. 19 dollar kwam van mij, want daarmee kocht ik de 'onzichtbare laptopstandaard'. De Moft is niets meer (maar ook niets minder) dan een vilt-achtige plastic sticker die je onder je laptop plakt. Door een ingenieuze vouw in de sticker kan je je laptop op twee verschillende hoogtes laten hellen. 15 graden voor een meer ergonomische houding in de koffietent en 25 graden voor als je een toetstenbord en muis aan je laptop koppelt, op je kantoor. De laptop optillen is genoeg om de standaard weer in te laten klappen.

Ervaring

Op mijn 13 inch MacBook Pro werkt de standaard best goed. De laptop wiebelt nauwelijks als ik typ in de hoogste stand, al zal dit bij grotere laptops wel het geval zijn vermoed ik.

Wel moet ik wennen aan het schuin omhoog typen, mijn polsen doen wat zeer na een half uur typen. Ik weet nog niet of ik het gewoon tijd moet geven, of dat het juist niet ergonomisch is.

De Moft werkt wel ideaal als je een toetsenbord en muis aan je laptop hebt verbonden. Het is erg prettig om zo eenvoudig je laptop wat hoger te zetten, waardoor je niet steeds met je schouders en nek naar beneden zit. Daarbij is het knap gedaan hoe de sticker weggewerkt is. Zowel in opengeklapte als 'platte' modus zie je hem vrijwel niet zitten. Dichtgeklapt is hij dan ook maar 3 millimeter dik.

Blijvertje

Ik ben dus tevreden over de19 dollar die ik uitgegeven heb aan de Moft en de tijd waarin hij bezorgd is. Moft heeft nu gewoon een webshop waar de standaard voor 24 dollar te koop is, maar dan hoef je niet een paar maanden maar een paar dagen te wachten tot hij bij je op de mat ploft.

Ik denk dat het een blijvertje is. Eentje die blijft plakken.

Bekijk ook: Deze laptops verrassen je nog wel

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright