Tech

Apple stopt met iTunes

03 juni 2019 23:48

Beeld © Apple

Het einde van een tijdperk. Apple stopt met het programma iTunes. Het wordt vervangen door drie losse apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV.

Apple heeft maandagavond het einde van iTunes op zijn systeem macOS aangekondigd. Op de nieuwe Catalina-versie van het besturingssysteem voor Macs wordt iTunes vervangen door de losse apps voor muziek, video en podcasts.

In 2001 werd iTunes gelanceerd als muziekwinkel. Later kreeg het programma ook films, tv-programma's, e-books en radiostreams. Ook konden gebruikers van iPhones en iPads via iTunes apparaten synchroniseren. Die functie wordt voortaan gedaan door de Finder-app.

Windows-versie vooralsnog beschikbaar

In de nieuwe Catalina-versie van macOS maakt iTunes plaats voor de losstaande apps Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Op iOS zijn die losse apps er al langer. De iTunes-versie voor Windows blijft vooralsnog in zijn huidige versie beschikbaar. 

Apple presenteerde macOS Catalina tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC. Daar liet het bedrijf ook de vernieuwingen in iOS 13 zien en kondigde het iPadOS voor iPads aan. Ook onthulde Apple de krachtige en peperdure computer Mac Pro.

Bron • Bright