Tech

Nieuwe MacBook Pro’s met wéér een nieuw toetsenbord

Maarten Reijnders • 21 mei 2019 21:10 @rohy

Beeld ©

Apple brengt nieuwe MacBook Pro’s op de markt. De geüpdatete laptops zijn voorzien van wéér een nieuw toetsenbord waarvoor Apple ‘nieuwe materialen’ gebruikt.

Apple legt de nadruk bij de update op de snellere Intel-processors, waardoor er nu voor het eerst een MacBook Pro met een acht-core-processor verkrijgbaar is. Maar menige Apple-fan zal toch vooral benieuwd zijn hoe het nieuwe Butterfly-toetsenbord presteert.

Na alle malheur bij de vorige uitvoeringen hoopt Apple door het gebruik van ‘nieuwe materialen’ in het schakelmechanisme de problemen met missende en extra toetsaanslagen nu flink terug te dringen. Het ontwerp van het nieuwe toetsenbord lijkt verder als twee druppels water op het derde-generatietoetsenbord.

Uitbreiding reparatieprogramma

Tegelijkertijd met de nieuwe MacBook Pro’s kondigt Apple ook een uitbreiding van zijn toetsenbordreparatieprogramma aan. Alle MacBooks met een Butterfly-toetsenbord vallen nu onder het programma. Dat geldt dus ook voor enkele recent uitgebrachte MacBooks die tot nu toe niet in aanmerking kwamen.

Bij MacBooks met een derde-generatietoetsenbord (de MacBook Pro-modellen uit 2018 en de nieuwe MacBook Air) kan Apple bij de reparaties de nieuwe materialen gebruiken. Ook belooft het bedrijf dat de reparaties sneller zullen worden uitgevoerd.

Apple is op sociale media overladen met kritiek, omdat minimale hoeveelheden vuil er al voor kunnen zorgen dat de Butterfly-toetsenborden niet meer naar behoren functioneren. Eerdere veranderingen aan het ontwerp, zoals de toevoeging van een siliconen vliesje, bleken maar weinig soelaas te bieden.

13 en 15 inch

De nieuwe MacBook Pro’s komen beschikbaar met 13- en 15-inch schermen. De vanaf-prijzen bedragen 1.999 euro (13 inch) en 2.799 euro (15 inch).