Tech

VodafoneZiggo klaagt T-Mobile aan om 'misleidende' reclame

Floris Poort • 16 mei 2019 16:45 @florispoort

Beeld © ANP

VodafoneZiggo heeft T-Mobile aangeklaagd voor reclames waarin T-Mobile zegt dat het zijn prijzen in tegenstelling tot Vodafone Ziggo niet verhoogt.

Onlangs voerden Ziggo en KPN hun jaarlijkse prijsverhoging van abonnementen voor vast internet en tv met 1 tot 2,50 euro per maand. T-Mobile begon daarop een reclamecampagne waarin het zijn concurrenten op de hak neemt, en zegt zelf geen prijsverhoging door te voeren. T-Mobile voert de campagne onder meer op internet en met reclames op de radio.

VodafoneZiggo vindt de reclame echter misleidend en klaagt T-Mobile aan bij de voorzieningsrechter, meldt TotaalTV. T-Mobile heeft zijn prijzen namelijk wel verhoogd, vindt VodafoneZiggo. Net zoals de andere providers voerde T-Mobile een inflatiecorrectie door, waardoor T-Mobile-klanten 1,7 procent per maand meer gaan betalen. De provider heeft die inflatiecorrectie op zijn site overigens wel [aangekondigd][4.

Bovendien beloofde T-Mobile eerder al om de prijzen voor abonnementen de komende jaren niet te verhogen als daar diensten als vast internet of tv onder vallen. Dit om de autoriteiten gunstig te stemmen voor de overname van Tele2 door T-Mobile. Het is niet bekend wanneer de rechter uitspraak doet in de zaak.

4G vervangt vast internet?