Tech

'Verkoop Apple Watch daalt 60 procent'

Bright • 28 april 2016 17:20 @Bright

Beeld © Getty

De verkoop van de Apple Watch zou meer dan zijn gehalveerd. Apple zou afgelopen kwartaal 2,2 miljoen Apple Watches hebben verscheept, terwijl dat er in het vierde kwartaal nog 5,5 miljoen waren.

De forse daling is gemeld door Strategy Analytics. Apple maakt zelf nog altijd geen verkoopcijfers van zijn horloge bekend.

De smartwatchmarkt daalde in het eerste kwartaal als geheel ook flink, met 48 procent, maar dat is iets minder dan de daling in de Apple Watch-verkoop (57 procent). Apple's marktaandeel onder smartwatches is gezakt naar 52 procent, maar daarmee ligt Apple nog altijd ruim voor op de concurrentie. Nummer twee Samsung heeft een marktaandeel van slechts 14 procent.

Naar verwachting komt Apple later dit jaar met een nieuw model van de Apple Watch. Volgens analisten krijgt dat model een vergelijkbaar design en enkele verbeteringen onder de motorkap, zoals een beter mobiel bereik. De productie van de Apple Watch 2 zou al in het derde kwartaal van start gaan.

Een jaar na de introductie van de Apple Watch is het enthousiasme over het horloge een behoorlijk afgenomen. Eén van de grootste problemen voor de smartwatch lijkt te zijn dat hij voor niemand echt onmisbaar is.

Bron: Bright.nl. Kijk ook techprogramma Bright TV, elke maandag 21:30 op RTL Z.

Bron • RTL Z / Bright