Tech

Apple-patent op slim hoofdkussen dat je slaap meet

Floris Poort • 13 mei 2019 21:57 @florispoort

Beeld © Istock

Apple heeft een patent toegewezen gekregen op een slim kussen dat de slaapkwaliteit van de gebruiker meet.

Het patent is toegekend door het Europees Octrooibureau, ontdekte Patently Apple. Apple omschrijft in het patent een methode om iemands chronische medische gesteldheid op een niet-opdringerige manier te meten, met bijvoorbeeld een sensor in het kussen of onder het matras.

Die tweede optie biedt Apple al: in 2017 nam Apple het Finse bedrijf Beddit over. Beddit maakt een band vol sensoren die gebruikers onder hun matras moeten leggen. De nieuwe Beddit-sensor verscheen eind 2018, als eerste Beddit-product sinds de overname. Net als bijvoorbeeld bij Beats-koptelefoon wordt Beddit onder zijn eigen merknaam verkocht.

Het ontwerp van het slimme kussen heeft Apple overgenomen van het bedrijf Tueo Health Inc. Het is niet duidelijk of Apple dat volledige bedrijf heeft overgenomen, maar het is goed mogelijk. Apple-CEO Tim Cook zei onlangs nog dat Apple elke paar weken een bedrijf overneemt.

Apple Watch

Het is niet duidelijk wat Apple precies met zijn patent van plan is, maar een uitbreiding van de Beddit-sensor is goed denkbaar. Apple begeeft zich ook met zijn Apple Watch steeds meer op het gebied van gezondheid. Zo werd de simpele hartslagmeter in het nieuwste model uitgebreid met een volledige ECG-functie.

Apple Watch maakt nu ook in Nederland hartfilmpjes:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright