Tech

Apple Pay vooralsnog exclusief voor ING-klanten

Floris Poort • 08 mei 2019 13:19 @florispoort

Beeld ©

Apple stelt op een nieuwe Nederlandse Apple Pay-pagina dat ING vooralsnog de enige Nederlandse bank is die de betaalmethode gaat ondersteunen.

Een week geleden meldde ING zelf al dat klanten van de bank binnenkort via Apple Pay kunnen betalen. Apple bevestigde dat toen, maar kon verder nog niks over de komst van Apple Pay naar Nederland vertellen. Woensdag heeft Apple een pagina over de Nederlandse Apple Pay gepubliceerd. Onderaan die pagina staat ING als enige bank.

"Apple Pay kan worden gebruikt met bankpassen van ING", stelt Apple onderaan de pagina. Opvallend genoeg wordt enkel een Maestro-symbool getoond, het platform achter de meeste Nederlandse pinpas-betalingen. Maar creditcards staan er op de Nederlandse pagina niet bij.

Dat is op de Belgische pagina bijvoorbeeld wel het geval: daar worden Mastercard en Visa genoemd. Bovendien biedt ING in Nederland ook pinpassen die werken met Maestro-concurrent V-Pay, die op de Apple Pay-pagina niet wordt genoemd.

Apple noemt alle functies

Toch krijgt Apple Pay in Nederland volgens de Nederlandse pagina alle mogelijkheden die de betaalmethode internationaal ook heeft. Dat betekent: afrekenen met iPhone of Apple Watch bij betaalautomaten en in browser Safari of iOS-apps aankopen afrekenen via Apple Pay.

Apple meldt onderaan de pagina wel dat functie gewijzigd kunnen worden. Ook wordt vermeldt dat "sommige features, apps en diensten niet in alle talen of regio’s beschikbaar zijn".

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple Pay voor ING-klanten beschikbaar wordt. Woordvoerders van ING-concurrenten Rabobank, ABN Amro en Volksbank hebben nog niets te melden over een eventuele ondersteuning van Apple Pay.

Bron • Bright