Tech

Data besparen? Facebook Lite nu ook voor iPhone

Bram van Dijk • 08 april 2019 21:28 @ikbenbrampuntnl

Beeld ©

Facebook heeft zijn app Facebook Lite nu ook in Nederland uitgebracht voor iOS. De app verbruikt veel minder data en minder ruimte op je telefoon.

Ruim een jaar nadat de gestripte versie van Facebook voor Android in Nederland verscheen, is Facebook Lite nu ook voor Nederlandse iPhone-gebruikers te downloaden. Met Lite geeft Facebook om en nabij dezelfde ervaring, maar dan met veel minder gebruik van databundels en ruimte op je telefoon.

Zo is de Lite-app voor iPhone maar 17 MB, waar de reguliere Facebook-app 454 MB inneemt. Ook is de telefoon veel zuiniger met MB's gebruiken van mobiele databundels: de app laat de foto's en video's in een lagere kwaliteit zien. Daarbij is de app zoveel mogelijk gestript van automatische verversingen en ontwerpkeuzes die veel data gebruiken.

Messenger nog niet

Op dit moment is de Lite-applicatie de meest gedownloade app in de categorie Sociale netwerken. Facebook heeft Messenger Lite nog niet naar iPhone gebracht, terwijl deze app wel al voor Android-gebruikers te downloaden is.

De Lite-app is minder agressief in het automatisch afspelen van video's en het doorgeven van notificaties, waardoor sommige mensen er juist voor kiezen om alleen de Lite-app te gebruiken. De uitgeklede versie oogt rustiger en overzichtelijker en de emoji's worden weergegeven in zwartwit.

De grootste Instagram-ergernissen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's