Tech

Twitter wil 'verboden' tweets beroemdheden markeren

Floris Poort • 28 maart 2019 14:31 @florispoort

Beeld © EPA

Twitter wil berichten die eigenlijk de regels overtreden maar zijn verstuurd door hoogwaardigheidsbekleders als Donald Trump gaan voorzien van een speciaal label

Twitter leeft al een aantal jaar op gespannen voet met beroemde Twitter-gebruikers als de Amerikaanse president Donald Trump. Twitter geldt als de belangrijkste spreekbuis van Trump, maar soms tweet de Amerikaanse president dingen waarvoor anderen van Twitter verbannen zouden worden. Het account van Trump blijft echter staan (een foutje daargelaten), omdat de tweets van de president volgens Twitter simpelweg te belangrijk zijn.

Tweets van zulke gebruikers worden in het vervolg mogelijk speciaal gemarkeerd, zegt Twitter-manager Vijaya Gadde tegen The Washington Post. "Hoe kunnen we er enige context rond bieden, zodat mensen snappen dat de regels worden overtreden, terwijl de tweet wel om een andere reden toch op het platform blijft staan?", zegt Gadde over het nieuwe labelsysteen. Het is niet duidelijk hoe de labels rond tweets eruit gaan zien.

'Kleine Raketman'

In 2017 kreeg Twitter kritiek dat het een tweet liet staan waarin Trump zich tot Noord-Korea richtte. "Ik hoorde net de minister van buitenlandse zaken van Noord-Korea spreken bij de Verenigde Naties. Als hij de gedachten van de Kleine Raketman vertegenwoordigt, zullen ze het niet lang overleven", zei Trump toen op Twitter. Veel mensen vonden dat een weinig verhulde bedreiging, maar de tweet bleef onbestraft wegens het nieuwswaardige belang.

Twitter-oprichter en CEO Jack Dorsey belooft al een aantal maanden om de toon op Twitter te veranderen. Dorsey onderkent dat de sfeer op Twitter verpest is geraakt en roept gebruikers op om vaker melding te doen van nazi's op Twitter.

Kijk ook: dit moet Instagram verbeteren

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's

Bron • Bright