Tech

OnePlus-ceo: 'Opvouwbare smartphone? Nog te vroeg'

21 maart 2019 21:35

Beeld ©

Telefoonfabrikant OnePlus komt voorlopig niet met een opvouwbare smartphone. Dat zegt OnePlus-ceo Pete Lau in gesprek met Bright.

Volgens OnePlus-oprichter Pete Lau duurt het nog wel een paar jaar voordat zijn bedrijf met een opvouwbare smartphone komt. "De technologie achter de opvouwbare telefoons is zeker een deel van onze toekomst. Maar welke vorm en functionaliteit zo'n opvouwbare telefoon zal krijgen, is op dit moment moeilijk te zeggen. Ik denk niet dat zo'n telefoon eruit zal zien als de huidige opvouwbare smartphones", zegt Lau tegen Bright tijdens een bezoek aan India. In dat land is OnePlus groter dan Apple en Samsung.

De opvouwbare smartphones die Samsung en Huawei binnenkort lanceren zijn volgens Lau nog niet geschikt voor de gewone consument. "Wij vragen ons altijd eerst af wat de meerwaarde van een product is, voordat we het daadwerkelijk op de markt brengen."

Lau ging ook in op de plannen van OnePlus en de concurrentie van andere Chinese merken, zoals Xiaomi. Ook gaf hij antwoord op vragen als: verdwijnt de koptelefoonaansluiting definitief uit smartphones? En waar blijft de beloofde smart-tv van OnePlus? 

Bekijk de hele video.

Meer smartphone-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Bron • Bright