Tech

Poseren: hier maken de Street View-auto's dit jaar nieuwe foto's

Floris Poort • 07 maart 2019 17:17 @florispoort

Beeld ©

Google stuurt zijn Street View-auto's de weg op om nieuwe foto's te maken, en heeft een uitgebreide lijst van Nederlandse locaties gedeeld.

Foto's op Google Street View zijn meestal vrij recent genomen. Op de desktopsite van Google Maps kan je linksboven zien wanneer de meest recente beelden zijn gemaakt. Als er een klokje naast staat, kan je zelfs wisselen naar oudere beelden, om te zien hoe de omgeving veranderd is.

Om steeds nieuwe beelden van de straten van de wereld te maken, stuurt Google speciale camera-auto's de weg op. De groen-witte auto's met een camera bovenop gaan ook dit jaar weer de weg op, en op een aparte site vertelt Google wanneer de Street View-wagens ongeveer langs komen.

Kies op de site onder het kopje 'Waar we naartoe gaan' voor Nederland. Je ziet dan dat Google tussen maart en augustus in steden door heel Nederland nieuwe beelden gaat maken. Van Hoofddorp tot Goes en van Maastricht tot Leeuwarden worden er nieuwe beelden gemaakt.

De tijdvakken zijn helaas niet nauwkeurig genoeg om zelf op een Street View-foto te gaan staan, maar één troost: herkenbaar ben je toch niet. Google maakt alle gezichten op Street View namelijk automatisch onherkenbaar.

Bron • Bright