Tech

'Samsung werkt aan nog twee opvouwbare telefoons’

Floris Poort • 06 maart 2019 11:18 @florispoort

Beeld ©

Samsung zou werken aan nog twee opvouwbare smartphones naast de onlangs gepresenteerde Galaxy Fold.

Samsung zou onder meer werken aan een model dat lijkt op de Huawei Mate X, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De telefoon van Huawei heeft in tegenstelling tot de Galaxy Fold van Samsung één groot scherm dat buitenom wordt gevouwen. Samsung vouwt zijn telefoon naar binnen en heeft een kleiner scherm aan de buitenkant in de dichtgevouwen stand.

Daarnaast zou Samsung aan een verticaal vouwende telefoon werken. Die lijkt mogelijk op de nieuwe Razr waar Motorola aan werkt. Het gaat om een nieuwe variant van de ouderwetse flip-telefoon, die met een horizontaal scharnier uitvouwt tot een lang verticaal scherm.

Samsung zou nog overwegen of er ook aan de buitenkant van het toestel een scherm moet komen. Het bedrijf wacht daarvoor de reacties van consumenten op het uitwendige scherm van de Galaxy Fold af. Dit verticale model zou later dit jaar of begin volgend jaar worden gepresenteerd.

Buitenom vouwbaar model  

De ontwikkeling van het buitenom vouwbare model zou al vrij vergevorderd zijn. Samsung zou zelfs van plan zijn geweest om dat ontwerp te gebruiken voor zijn eerste opvouwbare telefoon. Het model zou dunner zijn dan de Galaxy Fold, omdat een uitwendig scherm niet nodig is. Samsung zou mogelijk ook de vingerafdrukscanner onder het scherm toevoegen aan zijn vouwtelefoons, zoals bij de Galaxy S10 al het geval is.

De Galaxy Fold verschijnt op 3 mei in Europa, vermoedelijk voor een prijs van ruim 2000 euro. In de VS kost het toestel 1980 dollar. De Huawei Mate X komt is vanaf de zomer beschikbaar voor 2299 euro.

Luister de Bright Podcast over opvouwbare telefoons

Deze opvouwbare telefoons komen eraan:

Bron • Bright