Tech

'Google wil goedkopere smartphone uitbrengen'

Maarten Reijnders • 15 februari 2019 15:11 @rohy

Beeld ©

Google is van plan om een smartphone op de markt te brengen die in tegenstelling tot de bestaande Pixel-toestellen niet tot de premium-categorie behoort.

Het nieuwe toestel moet minder gaan kosten dan de goedkoopste nieuwe iPhone (de XR), meldt Nikkei op gezag van ingewijden. Met de goedkopere telefoon wil Google prijsbewuste consumenten aanspreken en opkomende markten veroveren.

Nikkei is niet de eerste die meldt dat Google werkt aan een goedkopere Pixel. Eerder doken er al afbeeldingen op van een toestel dat sterk lijkt op de Pixel 3, maar dan met een plastic behuizing.

Volgens de bronnen van Nikkei wil Google dit jaar flink meer hardware uitbrengen. Het gaat daarbij onder meer om slimme speakers, wearables en security-camera’s. Naast de goedkopere smartphone zal Google ook weer gewoon een nieuw premium toestel op de markt brengen.

Bescheiden speler

Google is op dit moment nog een bescheiden speler op de smartphone-markt. Vorig jaar verkocht het bedrijf 4,7 miljoen Pixel-telefoons. Daarmee was het bedrijf goed voor een marktaandeel van 0,33 procent. In 2017 bedroeg het marktaandeel van Google 0,2 procent.

Op de markt voor slimme speakers is Google in een strijd verwikkeld met marktleider Amazon. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) vorige maand in Las Vegas timmerde Google flink aan de weg met zijn Google Home en met nieuwe toepassingen voor slimme speakers.

Google Pixel 3: beste Android-smartphone van nu?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright