Tech

'iPhone 7 en 8 weer in Duitse winkels na aanpassing'

14 februari 2019 19:09

Beeld ©

Apple verwacht in Duitsland de iPhone 7 en iPhone 8 weer te kunnen verkopen. De toestellen werden eerder door de rechter in de ban gedaan, na een claim van chipfabrikant Qualcomm.

Qualcomm dwong in december met succes een Duits verbod op de telefoons af. Apple besloot daarna de iPhone 7 en 8 uit zijn Apple Stores te halen

Qualcomm en Apple vechten wereldwijd een ruzie uit over patenten. De chipgigant heeft in meerdere landen rechtszaken aangespannen wegens vermeende patentschendingen door Apple. De maker van iPhones beschuldigt Qualcomm er op zijn beurt van misbruik te maken van een dominante marktpositie door veel te hoge prijzen voor zijn technologie te vragen.

Chips vervangen

In München behaalde Qualcomm een kleine overwinning. De rechter oordeelde dat oudere versies van de iPhone 7 en iPhone 8 inderdaad inbreuk maakten op intellectueel eigendom van Qualcomm en legde de verkoop ervan aan banden. Door chips van Intel te vervangen door die van Qualcomm, is Apple van dat verbod af. Nieuwere iPhones blijven wel werken met Intel-chips. 

Chinees verkoopverbod

Vorig jaar verbood een Chinese rechter ook de import en verkoop van meerdere iPhone-modellen vanwege inbreuk op Qualcomms patenten. Het gaat om de iPhone 6S tot en met de iPhone X.

Kijk ook: handige iPhone-tips

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • ANP