Tech

Microsoft hint op nieuwe Hololens eind deze maand

Bram van Dijk • 11 februari 2019 21:49 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Hololens

De Microsoft-manager die gaat over de Hololens heeft in een teaservideo de presentatie van een nieuw product aangekondigd. Naar verwachting gaat het om de opvolger van de mixed-reality-bril die in 2015 verscheen.

Microsoft heeft een productpresentatie aangekondigd op 24 februari, tijdens de grote telecombeurs Mobile World Congres in Barcelona. Wat het precies betreft, is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat het gaat om een nieuwe versie van de Hololens. Met die bril ervaar je mixed reality: beelden geprojecteerd in je blikveld.

De video is geplaatst door Alex Kipman, de markante Microsoft-topman die zichzelf de titel 'technische kameraad' heeft gegeven en aan het hoofd staat van de mixed-reality-tak van het bedrijf. Op zijn Twitter-kanaal staan dan ook alleen maar voorbeelden van bijzondere toepassingen van de Hololens.

Nieuwe chip en lichter?

De video zelf is erg cryptisch, maar techsite The Verge denkt er een nieuwe chip en carbonvezels in terug te zien. Dit zou overeenkomen met de nieuwe AI-chip die Microsoft in het ontwerp wil stoppen. Ook zou de Hololens een stuk lichter worden, en daarmee comfortabeler om te dragen.

De verwachting is ook dat de update een grotere kijkhoek heeft. Nu is het geval dat een Hololens alleen een toegevoegde werkelijkheid toont in een beperkt gedeelte van het blikveld, waardoor sommige beelden buiten de projectie vallen.

Magic Leap

In augustus vorig jaar werd de concurrent van Microsoft gepresenteerd: de Magic Leap. Ondanks dat de bril volgens verschillende journalisten beter presteerde dan de Hololens, kon het apparaat niet aan de hoge verwachtingen voldoen.

Het is de vraag of Microsoft met de nieuwe bril de concurrentie weer kan overtreffen. De presentatie is op zondag 24 februari om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Kijk ook: Magic Leap is beter dan de Hololens
Kijk ook: hologrammen komen er aan

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Bron • Bright