Tech

Berichten in Messenger na versturen nog te verwijderen

Bram van Dijk • 05 februari 2019 18:33 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Facebook

Vanaf nu heeft iedereen de mogelijkheid om verstuurde berichten in Facebook Messenger na 10 minuten nog te verwijderen.

Facebook rolt op dit moment een update uit van zijn chatapp Messenger naar alle Android- en iOS-apparaten. Met de update wordt het mogelijk om berichten te verwijderen die je de afgelopen tien minuten hebt verstuurd. Dat is handig bij typfouten of per ongeluk verzonden berichten naar de verkeerde persoon.

Net zoals bij WhatsApp wordt het verstuurde bericht vervangen door een melding dat de gebruiker het bericht heeft verwijderd. De uitrol van de functie vindt geleidelijk plaats, waardoor de optie op dit moment mogelijk nog niet voor alle Nederlandse Facebook-gebruikers beschikbaar is. 

Zuckerberg kon het al langer

De nieuwe functionaliteit kent een interessante aanloop. In april vorig jaar werd bekend dat Mark Zuckerberg, en enkele andere Facebook-managers, de mogelijkheid had om Messenger-berichten te wissen nadat hij ze al had verstuurd.

Meerdere Facebook-gebruikers eisten dat zij ook deze mogelijkheid kregen. Facebook gaf hier uiteindelijk gehoor aan en zei 'binnen een paar maanden' met een 'unsend'-optie te komen. Die 'paar maanden' werden er uiteindelijk negen, maar nu is het er dan eindelijk.

Kijk ook: wat er beter moet aan WhatsApp

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright