Tech

'Apple werkt aan abonnement voor games'

Bram van Dijk • 28 januari 2019 19:31 @ikbenbrampuntnl

Beeld ©

Apple zou in het geheim werken aan een 'Netflix voor games', waarmee je voor een vast maandbedrag allerlei games zou kunnen spelen.

Volgens nieuwszender Cheddar is Apple sinds een paar maanden in gesprek met verschillende game-ontwikkelaars. Het bedrijf zou achter gesloten deuren 'sinds de tweede helft van 2018' verkennende gesprekken voeren. Cheddar zegt vijf anonieme bronnen te hebben gesproken.

Het project bevindt zich in de beginfase. Er is nog niet duidelijk hoeveel het abonnement zou kosten of om wat voor games het gaat. Ook is niet bekend of het om mobiele games of om computerspellen gaat. Wel heeft Apple met game-studios gesproken om als uitgever te fungeren, door bijvoorbeeld de distributie en marketing op zich te nemen.

Apple Music

Op dit moment heeft Apple één media-abonnementsdienst: Apple Music. Daarop zijn ook de videoseries Carpool Karaoke en Planet of the Apps te zien. Al een aantal jaar gaat het gerucht dat Apple werkt aan een videostreamingdienst zoals Netflix en Videoland. Dit jaar zou de dienst gelanceerd moeten gaan worden.

Kijk ook: het Bright Game Journaal van januari

Bron • Bright