Tech

Gelekte foto toont twee versies nieuwe 'OnePlus 7'

Stijn Goossens • 14 januari 2019 12:49

Beeld ©

Maandag is een nieuwe foto opgedoken die mogelijk werkende prototypes toont van de nieuwe OnePlus 7. De foto toont twee verschillende versies en een opvallende ontwerpkeuze met een extern randje aan de bovenkant van de telefoon.

OnePlus staat erom bekend elk halfjaar een nieuwe smartphone aan te kondigen. Vorig jaar verschenen de OnePlus 6 en de OnePlus 6T. Inmiddels gaan er geruchten over de nieuwe OnePlus 7. Een gelekte foto toonde maandag dat nieuwe toestel. Het lijkt erop dat OnePlus met deze smartphone de grenzen nog verder opzoekt met betrekking tot het scherm.

Bovendien zijn er twee verschillende versies van de telefoon te zien. De rechter variant heeft de bekende 'druppel' als inham in het scherm voor de selfiecamera, die ook op de huidige OnePlus 6T gebruikt wordt. De linker telefoon heeft een volledig randloos scherm, maar zonder camera aan de voorzijde.

De twee varianten sluiten aan bij de opmerking van OnePlus-ceo Pete Lau dat de nieuwe OnePlus 7 op de markt zal komen naast de 5G-smartphone die het bedrijf in 2019 wil lanceren.

Externe notch

Opvallend is dat, naast het randloze scherm, beide modellen een randje hebben aan de bovenkant van het scherm. Een soort ‘externe notch’, zoals deze op de CES ook al bij een laptop van Asus te zien was. De rand lijkt plek te bieden aan de speaker van de telefoons, maar de rand verschilt wel van formaat voor beide telefoons. Op de linker variant is door het volledige randloze scherm ook geen camera zichtbaar. De vraag rijst of OnePlus heeft gekozen voor een uitschuifbare camera zoals bij de Oppo Find X en de Xiaomi Mi Mix 3, of dat er helemaal geen camera aan de voorkant zit zoals de nieuwe Nubia X in China. 

De foto toont een werkend scherm met de welbekende slogan 'Never Settle' van het bedrijf, daarnaast is een datum van 23 en 24 december te zien. Of de foto rond deze datum gemaakt is, is onduidelijk. Of de gelekte foto daadwerkelijk de nieuwe OnePlus 7 laat zien is ook nog niet zeker te zeggen, maar verwacht wordt dat zowel de 5G-telefoon van OnePlus als de nieuwe OnePlus 7 in mei zullen verschijnen. 

OnePlus 6T: top of tegenvaller?

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's

Bron • Bright