Tech

Instagram laat je nu posten op meerdere accounts tegelijk

Floris Poort • 10 januari 2019 10:38 @florispoort

Beeld © ANP

Instagram voegt de mogelijkheid toe om een foto of video op meerdere accounts tegelijk te plaatsen.

Instagram rolt de functie uit voor alle iOS-gebruikers van de app, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen TechCrunch. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Android-gebruikers de functie krijgen.

De functie komt in het opstelscherm van Instagram, onder het kopje waar je een locatie kan invoeren. iOS-gebruikers kunnen daar voortaan kiezen op welk van hun accounts ze een foto of video willen plaatsen.

"We rollen deze functie uit om mensen die vaak dingen met meerdere accounts plaatsen een makkelijkere ervaring te geven", zegt de Instagram-woordvoerder. Instagram heeft zich lang verzet tegen een dergelijke functie, om te voorkomen dat gebruikers overspoeld worden met identieke berichten van verschillende accounts.

Geen 'regram'-functie

Het blijft wel onmogelijk om berichten van andere gebruikers te 'regrammen'. Waar de retweet op Twitter heel normaal is, heeft Instagram dergelijke functionaliteit altijd tegengehouden. Er waren wel geruchten dat Instagram het de mogelijkheid testte om berichten van anderen zelf door te plaatsen, maar het bedrijf ontkende dat.

Wel is het sinds begin 2018 mogelijk om stukken uit Stories van anderen als je eigen Story te delen.

Volg Bright op Instagram voor Stories over de nieuwste gadgets.

Bron • Bright