Tech

Nieuwe Instagram-functie: alleen delen met 'beste vrienden'

Stijn Goossens • 30 november 2018 19:49

Beeld © ANP

Instagram heeft vrijdag de nieuwe functie Close Friends gelanceerd. Gebruikers kunnen een lijst met 'beste vrienden' samenstellen, zodat ze Stories alleen met deze groep kunnen delen.

Als je Stories met de nieuwe Instagram-functie alleen naar je 'beste vrienden' stuurt, zien zij dat aan de groene cirkel om jouw profielfoto in de lijst met Stories. Daarmee laat Instagram zien dat wat jij stuurde alleen voor een selecte groep zichtbaar is, niet voor al jouw volgers.

De lijst met 'beste vrienden' is privé. Anderen krijgen geen melding als je ze toevoegt of verwijdert. De functie wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Meer persoonlijke Stories

Instagram hoopt met 'Close Friends' dat gebruikers vaker authentieke en persoonlijkere foto’s en video’s delen via Stories. Volgens Robby Stein, Director of Product bij Instagram, worden Stories steeds vaker gemaakt om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Met de 'beste vrienden'-lijst wordt het makkelijker om Stories te creëren die je enkel met je beste vrienden zou delen, denkt hij. "Als je wordt gevolgd door mensen die je minder goed kent, ga je meer nadenken over wat je zal delen. Dat remt je af in het delen met je goede vrienden.”

Het is niet mogelijk om verschillende lijsten met vrienden samen te stellen. Hiermee voorkomt Instagram dat verschillende groepen vrienden door elkaar gehaald kunnen worden. Vrienden zijn via de zoekfunctie toe te voegen aan de lijst en Instagram zal vrienden waarmee je veel deelt ook voorstellen om toe te voegen.

Hoe Instagram-functie Close Friends werkt:

Techliefhebber? Volg Bright op Instagram

Bron • Bright