Tech

'WhatsApp krijgt QR-codes om contacten toe te voegen'

Floris Poort • 14 november 2018 15:16 @florispoort

Archieffoto. Beeld ©

WhatsApp lijkt een eigen QR-code te krijgen om sneller en makkelijker nieuwe contacten toe te voegen.

WhatsApp maakt nu eigenlijk vooral gebruik van het telefoonboek op je smartphone. Nieuwe contacten toevoegen kan ook via WhatsApp, maar dat was tot nu toe niet sneller, ook al weet WhatsApp welke nummers bij welke naam horen. Daar komt binnenkort verandering in, ontdekte WABetaInfo, dat in de testversies van WhatsApp zoekt naar nieuwe functies.

In zo'n testversie zit een optie om nieuwe contacten via QR-code toe te voegen. Gebruikers kunnen een eigen code genereren, of met hun camera de code van een ander scannen. Het bijbehorende contact wordt dan automatisch aan WhatsApp toegevoegd.

Instagram, Twitter en Snapchat hebben al langer zo'n functie. Het is vooral handig voor bedrijven, die hun zakelijke WhatsApp-account willen delen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de code in plaats van een telefoonnummer op een visitekaartje te printen.

Daarnaast wordt het handmatig toevoegen van nieuwe contacten simpeler via WhatsApp. Gebruikers hoeven straks alleen nog maar het telefoonnummer toe te voegen, waarna WhatsApp automatisch controleert of het nummer bij een account hoort. Bij de naam wordt dan automatisch de naam ingevuld die bij het account hoort.

Zo werkt de WhatsApp Status-functie

Meer tech-video's, volg Bright op YouTube

Bron • Bright