Tech

Facebook krijgt extra functies tegen pesten

02 oktober 2018 19:55

Beeld ©

Facebook voert meerdere nieuwe functies in die moeten helpen om pesten op de site tegen te gaan. Zo kunnen gebruikers makkelijker meerdere reacties tegelijk verwijderen of verbergen.

De extra opties voor het filteren van ongewenste reacties komen eerst beschikbaar op computers en Android-apparaten. Binnen enkele maanden voegt Facebook ze ook toe aan zijn app voor de iOS-apparaten van Apple.

Ook kunnen anderen, bijvoorbeeld familieleden of vrienden, voortaan namens een slachtoffer melding doen van cyberpesten. Het slachtoffer zelf hoeft het dan niet te doen. "Soms voelt het niet prettig om te klagen over iemand die je pest. En in sommige gevallen hebben slachtoffers niet door dat het gebeurt'', schrijft Facebook.

Kwetsende woorden

Facebook werkt verder aan een methode waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat mensen kwetsende woorden gebruiken in een discussie.

Gebruikers kunnen ook 'in beroep' gaan tegen beslissingen van Facebook. Dat kan als Facebook heeft besloten om niets te doen na een melding en wanneer Facebook een bericht heeft verwijderd. Facebook wil bovendien strenger optreden tegen aanvallen op publieke figuren.

Kijk ook: Pas deze instellingen aan om minder met Facebook te delen

Like Bright op Facebook voor meer technieuws


Bron • ANP/Bright