Tech

Renault toont luxe zelfrijdende conceptauto

Bram van Dijk • 02 oktober 2018 15:51 @ikbenbrampuntnl

Beeld ©

Renaults nieuwe zelfrijdende conceptauto heeft een luxe zetel als achterbank en een interieur van marmer.

Renault heeft een concept voor een zelfrijdende auto gepresenteerd, die voor de allerrijksten bedoeld is. Zo schrijft Renault dat de auto bijvoorbeeld voor vijfsterrenhotels of luchtvaartmaatschappijen een extra service kan bieden om klanten te vervoeren. Ook ziet Renault gebeuren dat taxibedrijven de auto gaan verhuren.

De auto is dan ook van alle gemakken voorzien. Zo draaien de stoelen naar je open als je wilt instappen, zodat dat makkelijker wordt. De achterbank is een luxe zetel, waarbij via een tablet het entertainment voor de reis kan worden ingesteld.

Het interieur is van hout, marmer en leer. Het getinte glas zorgt ervoor dat nieuwsgierige omstanders niet naar binnen kunnen kijken. Oftewel: allemaal voor de elite.

Bezorgauto

Eerder deze maand presenteerde Renault de EZ-Pro, een zelfrijdende cabine die bedoeld is om pakketjes te vervoeren in stedelijke gebieden. Vorig jaar trapte Renault het drietal aan robotauto's af met de EZ-Go, een auto die zowel bedoeld is om te delen als om privé gebruik van te maken.

Er is geen tijdsplanning voor deze wagens. Conceptauto's zijn bedoeld om de richting van het bedrijf aan te geven en niet om in productie genomen te worden.

'Echte' auto

Naast alle concepten heeft Renault ook nog een elektrische auto gepresenteerd waar je uiteindelijk wel in kunt rijden: de K-ZE. De 'op SUV's geïnspireerde' elektrische auto gaat eerst in China uitkomen, om daarna elders in de wereld op de markt te komen. Waarschijnlijk komt de auto ook naar Nederland toe. Dat gaat volgens Renault wel tot 2020 duren.

Ook komt het Franse merk in 2020 met een hybride variant van de Clio en plug-in hybride-variant van de Mégane en de Captur. Bij al deze modellen moet je voorlopig nog wel gewoon zelf sturen.

Let hier op als je een elektrische auto wil kopen